До новин

70-те засідання Європейської комісії ООН Туризм: шлях до відновлення

Сьогодні на 70-тому засіданні Європейської комісії ООН Туризм, яке пройшло під егідою уряду Албанії в Тирані, 40 країн-членів ЄК одноголосно прийняли стратегічні документи розроблені Робочою групою під головуванням України.

Майже півроку представники семи європейських країн (Вірменії, Кіпру, Греції, Литви, Іспанії, Швейцарії та України) працювали над удосконаленням стратегії туристичного розвитку Європи та над критеріями відбору проєктів, що будуть фінансуватися з бюджету ООН Туризм.

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів, яка очолила українську делегацію, наголосила, що віднині зусилля країн-членів ЄК будуть зосереджені на розвитку стійкості туризму в європейському регіоні:

- підтримці освітніх програм та програм стажування для працівників галузі задля підвищення якості туристичних послуг;

- диджиталізації галузі. Цифровізація реєстрації, оплати, обміну даними, статистики та автоматизації ПДВ дасть змогу прогнозувати туристичні потоки та вирішувати проблеми, з якими сьогодні стикається галузь;

- посиленні співпраці з урядами та приватним сектором задля підтримки Європейського зеленого курсу, який полягає в тому, щоб зменшити негативний вплив на навколишнє середовище;

- адаптації туристичного середовища до потреб людей з інвалідністю, що сьогодні особливо актуально для України, адже з початку повномасштабного вторгнення кількість людей з інвалідністю в нашій країні збільшується щодня.

«Тільки працюючи разом, ми можемо зберегти туризм як рушійну силу економічного розвитку, захистити культурну спадщину, передати традиції та відкрити мандрівникам неймовірні куточки Європи», зазначила Мар’яна Олеськів.

Нагадаємо, що 1 червня 2023 року на 68-му засіданні Європейської Комісії Всесвітньої туристичної організації ООН (ВТО ООН) Україну одноголосно обрали головуючою у цьому органі.