До новин

Biennale Architettura 2023: відбулось офіційне відкриття Українського павільйону

Після десятирічної перерви Україна відновила свою присутність на найбільшій архітектурній виставці світу – Biennale Architettura 2023.

Рішення про участь було ухвалено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, а Комісаром Павільйону України призначено Голову Державного Агентства розвитку туризму Мар'яну Олеськів.

Тема цьогорічної участі — Before the Future (Перед майбутнім) — віддзеркалює основну тему усього Бієнале з архітектури — The Laboratory Of The Future («Лабораторія майбутнього»).

«Уявити майбутнє без України сьогодні - неможливо. Ми живемо з концептом «життя після перемоги» й щоденно робимо внесок до образу цього майбутнього. І саме від українських архітекторів, які будуть відбудовувати нашу країну, залежатиме міжнародне сприйняття нашої держави. Краса та комфорт туристичних дестинацій значною мірою впливатимуть на кількість туристів з-за кордону», – зазначила Мар'яна Олеськів.

У виставці, яка триватиме пів року – від 20 травня до 26 листопада, візьмуть участь 35 українських архітекторів і представників інших суміжних дисциплін.Передбачається, що виставка також допоможе залучити до відновлення найкращих іноземних фахівців.

Перед призначеними Комісаром кураторами Національного Павільйону – Іриною Мірошниковою, Олексієм Петровим та Борисом Філоненком  — стоїть непросте завдання налагодити діалог між найкращими представниками архітектурної спільноти України та світовими фахівцями. Крім того, куратори забезпечать перебіг усіх активностей на двох локаціях, наданих організаторами для України.

BiennaleArchitettura — найвідоміша міжнародна виставка з архітектури, яка проводиться кожні 2 роки у Венеції. В її рамках країни-учасники мають змогу облаштувати власні павільйони та презентувати свою архітектурну візію.