До новин

Чому Закон «Про туризм» важливий навіть цього року?

Попри війну, туристична галузь України активно працює.В Карпатах цього літа кількість відпочивальників на багатьох локаціях повернулася на довоєнний рівень.

У пошуку відновлення сил і жінки з дітьми, і військові в процесі реабілітації, і старше покоління. Західна частина України і частково центральна стали альтернативою нашому багатостраждальному Півдню. За перший квартал цього року активні регіони сплатили до бюджету третину усіх податків від тургалузі – 110 млн грн., а громади змогли поповнити місцеві бюджети за рахунок туристичного збору.

За словами Голови Державного агентства розвитку туризму України наразі багато коштів знаходяться у тіні, в тому числі через неврегульованість правового поля. «Усі учасники туристичного ринку, на мою думку, не є захищеними. У нас досі не існує зрозумілих і справедливих правил для тих, хто має відношення до галузі».

На думку очільниці ДАРТ, прийняття Закону «Про туризм»ці правила встановить. «Держава врешті матиме точну інформацію про кількість суб’єктів туристичного господарювання та зможе сповна здійснювати моніторинг і контроль з одного боку, допомагаючи та захищаючи з іншого».

Детальніше читайте в інтерв’ю Голови ДАРТ агентству«Інтерфакс-Україна»