До новин

ДАРТ документує знищені та пошкоджені об’єкти туристичної та рекреаційної інфраструктури

Розв’язана росією війна принесла Україні багато руйнувань. Окрім великої кількості знищеного житлового фонду, інфраструктури, постраждала також історична, природна, культурна та духовна спадщина. Щодня зростають обсяги інформації про сплюндровані природні заповідники, парки та звіринці, загинули унікальні й екзотичні тварини у багатьох зоопарках держави.

Державне агентство розвитку туризму розпочало системний збір та документування інформації про заподіяну російськими військами шкоду.

Заповнюйте реєстраційну форму.

«Ми звернулись до усіх керівників обласних та міських департаментів туризму, які можуть функціонувати з огляду на воєнні дії, з проханням вести в режимі онлайн аудит туристичної інфраструктури. Ми повинні моментально фіксувати заподіяну російськими орками шкоду. Це відтак ляже у дві площини – юридичну як доказ вчинених злочинів, а також інвестиційну для відновлення того, що знищене», – заявила очільниця ДАРТ Мар’яна Олеськів.

Усі дані будуть заповнюватись онлайн за спеціальною формою, за допомогою якої у ДАРТ їх аналізуватимуть, а відтак ініціюватимуть конкретні дії щодо кожного об’єкту. Термінові питання вирішуються в оперативному режимі.