До новин

ДАРТ і МКІП вивчають можливість відновлення туристичних маршрутів Дніпром

Державне агентство розвитку туризму України і Міністерство культури та інформаційної політики України запускають пілотний проєкт щодо вивчення попиту на відновлення туристичних маршрутів Дніпром. 

“Дніпро як головна водна артерія України має серйозний туристичний потенціал, який зараз майже не використовується. За ініціативи Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, ми хочемо привернути увагу до відновлення туристичних маршрутів Дніпром з Києва. Найперші локації - Канів та Чорнобиль. Зараз готуємо промомаршрути для експертів, потенційних інвесторів, журналістів, тревел-блогерів задля вивчення попиту і можливості відновлення регулярних туристичних маршрутів, включно з можливістю співфінансування таких програм з боку держави” - повідомила голова ДАРТ Мар’яна Олеськів.  

За її словами, ця ініціатива реалізовується спільно з Міністерством інфраструктури України, Державним агентством з управління зоною відчуження, Київською та Черкаською обласними державними адміністраціями.

Одноденні промомаршрути Київ-Канів-Київ та Київ-Чорнобиль-Київ будуть складатися  з подорожі Дніпром на відповідно обладнаних швидкісних теплоходах. Під час подорожі передбачається прохід шлюзів, кількагодинне перебування та екскурсія на локаціях, повернення до Києва. 

ДАРТ оголосив офіційний тендер на популяризацію річкових туристичних маршрутів у межах бюджетної програми по розкриттю туристичного потенціалу України. 

За підсумками пілотного проєкту, Агентство розробить рекомендації щодо подальшої реалізації програми туристичних водних маршрутів Дніпром. Аналогічні програми можуть бути запущені в інших туристичних регіонах країни за наявності попиту.