До новин

ДАРТ об’єднує громади Поділля заради розвитку туризму

Сьогодні представники Державного агентства розвитку туризму України у Бакоті (смт Стара Ушиця) спільно з представниками чотирьох-територіальних громад: Староушицької - Анатолієм Тимчуком,Кам’янець-Подільської - Михайлом Посітко, Хотинської - Андрієм Дранчуком,Китайгородської - Юрієм Безродним, директором НПП «Подільські товтри» Русланом Якубашем, і Хмельницькою ВЦА та народними депутатами Ігорем Марчуком та Олександром Санченком, обговорювали візію розвитку регіону та міжмуніципальну співпрацю для утворення спільних туристичних та інвестиційних продуктів.

Мета - шляхом підписання договору міжмуніципального співробітництва створення організації з менеджменту дестинації Поділля.

Наразі в Україні є 137 тис км.кв. так званих«непромислових територій». За словами Голови ДАРТ Мар’яни Олеськів саме на них сконцентровані природні та рекреаційні багатства нашої країни, для яких туризм може стати рушієм економічного розвитку.

«Європейський турист, якого ми готуємось приймати в Україні після нашої перемоги, хоче відкрити для себе нові культурні автентичні скарби, насолодитися неповторними пейзажами, скуштувати крафтові продукти: мед,сир вино. Ми в свою чергу повинні відповідати на їхні очікування та бути готовими до того, щоб надати якісні туристичні послуги. А це можливо тільки за умови об’єднання інтересів держави та бізнесу», - зазначила очільниця ДАРТ.