До новин

ДАРТ презентувало методичні рекомендації з питань формування безбар’єрності в туризмі

Презентація пройшла під час проведення семінару,присвяченого розробці методичних рекомендацій з безбар’єрності публічних послуг«Безбар’єрні публічні послуги: методології, підходи та інструменти».

До участі в семінарі долучилися представники 10 міністерств та центральних органів виконавчої влади.

У межах події були презентовані інструменти з моніторингу та оцінки публічних послуг, які вже підготовлені та впроваджуються державними органами: у сфері медичних послуг та реабілітації, поліцейських послуг та правозахисту, соціальної підтримки, послуг сфери туризму та медіа.

Під час презентації методичних рекомендацій з питань формування безбар’єрності в туризмі було наголошено на важливості співпраці з готелями у розрізі створення фізичної доступності будівель, надання туристичних послуг маломобільним групам населення.

За результатами моніторингу, проведеного ДАРТ, тільки 19,3% готелів є доступними та мають документ, що підтверджує відповідність будівельним нормам або стандартам доступності.

З методичними рекомендаціями з питань формування безбар’єрності у сфері туризму можна ознайомитись за посиланням.

Захід організовано громадською організацією “Рада жінок Донеччини” спільно з Радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності за підтримки проєкту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні», мета якого посприяти, щоб вразливі соціальні групи, які постраждали від війни, користувалися підвищеним рівнем соціальних прав та соціального захисту. Додаткова експертна підтримка надана командою проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).