До новин

ДАРТ стане членом Європейської туристичної комісії

Сьогодні Європейська туристична комісія (ЄТК) офіційно запросила Державне агентство розвитку туризму України (ДАРТ) приєднатись до організації.

Про це повідомила Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів на своїй сторінці у фейсбук.

Під час Загальних зборів члени ЄТК – керівники національних туристичних органів (НТО) Європи висловили свою повну солідарність з Україною і прийняли рішення про надання членства Державного агентству розвитку туризму щонайменше на три роки на безкоштовній основі. Після закінчення цього терміну буде прийняте додаткове рішення про стандартне членство.

Основана місія ЄТК – представляти інтереси національних туристичних органів Європи, просувати європейські країни як туристичної дестинації у всьому світі, надавати унікальну експертизу своїм членам та стійку базу для стратегічної співпраці та обміну досвідом. Рішення про компліментарне членство в ЄТК для України є актом солідарності європейських колег, що надасть змогу ДАРТ – єдиному офіційному загальнонаціональному органу у сфері туризму – користуватися всіма ресурсами цієї організації.

У своєму виступі перед члена Європейської туристичної комісії Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів зазначила, що наразі для України особливо важливо, отримувати потужну підтримку від партнерів по всій Європі.

«Україна належить до європейської родини. У ці жахливі часи, коли наша країна та промисловість зазнають нападів, приємно отримувати потужну підтримку від європейських колег. ДАРТ з радістю приєднається до Європейської туристичної комісії і з нетерпінням буде чекати на співпрацю. Це дасть нам змогу відновити український туристичний сектор і разом зробити його кращим», - зазначила очільниця ДАРТ.

Президент Європейської туристичної комісії Луїс Араухо перед голосуванням нагадав члена організації, що ЄТК залишається непохитною у своєму засудженні військового вторгнення росії в Україну.

«Основоположним принципом ЄТС є просування подорожей як каталізатора миру, взаєморозуміння та поваги. ЄТК докладе всіх зусиль, щоб підтримати своїх українських колег. Ми твердо віримо, що туризм є інструментом миру. Ми підтримуємо Україну і допоможемо відновити її туристичний сектор як тільки ситуація дозволить», - наголосив президент ЄТК.

Зазначимо, що донедавна Україна була однією з небагатьох держав Європи, які не мали привілею членства у ЄТК. Протягом останніх місяців команда ДАРТ докладає суттєвих зусиль аби українське туристичне середовище глибше інтегрувалось у європейську спільноту, а також веде роботу з десятками ключових держав світу для нівелювання будь-якої співпраці з росією на міжнародній арені.