До новин

ДАРТ та UHRA розпочали тестування системи Hotels Stars Union (HSU) в Україні

Державне агентство розвитку туризму України разом з Асоціацією Готелів та Курортів України (UHRA) в рамках Меморандуму про співпрацю і партнерство й Плану спільних дій щодо реформи категоризації готелів та інших засобів розміщення на 2022-2023 роки починають тестування системи Hotels Stars Union (HSU).

Усі українські готельєри запрошуються до ознайомлення з європейською класифікацією на веб-сайті Hotelstars Union і до проведення безкоштовної та необов’язкової тестової класифікації за критеріями Hotelstars Union.

Наразі, ця система класифікації готелів є однією з найпоширеніших в Європі. Учасниками HSU вже є 27 країн.  Система критеріїв класифікації готелів HSU базується на 21 принципі прозорості та об’єктивності, поінформованості щодо якості та безпеки як для гостей, так і готельєрів. На сьогодні за цими критеріями класифіковано понад 22000 готелів, тобто це понад 1,2 мільйона класифікованих номерів у країнах-учасниках.

Україна є членом-спостерігачем Hotelstars Union з 2021 року і перші кроки щодо запровадження якісної класифікації готелів були заплановані на літо 2022 року, але війна призупинила роботу над її впровадженням. Проте завдяки підтримці @Markus Luthe - Президента HotelStars Union та спільних зусиль ДАРТ та UHRA робота у важливих для галузі напрямках продовжилась.

Умови тестування:

• Оцінювання Вашого готелю категорії від 1* до 5* згідно системи Hotel Stars Union доступне за посиланням https://demo.hotelclass.info/frontend/demo.php

• Від одного закладу розміщення повинна бути заповнена одна анкета

• Термін тестування – з 10 січня до 28 лютого 2023

• Готелі не мають права публікувати результати тестування на будь-яких відкритих джерелах (згідно правил, встановлених HSU)

• У випадку виникнення питань щодо проходження тестування Асоціація готелів та крурортів України надає підтримку. Пишіть нам на email: quality@uhra.com.ua, в Telegram: https://t.me/uhra2022

В результаті оцінювання буде сформований перелік критеріїв, використання яких є ускладненим в умовах воєнного часу в Україні, та в подальшому будуть враховані в процесі адаптації на нашому ринку.