До новин

ДАРТ та УІНП підписали меморандум

Державне агентство розвитку туризму та Український інститут національної пам'яті підписали меморандум про співпрацю в рамках роботи над створенням маршрутів пам’яті російсько-української війни.

Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів наголосила, що держава повинна докласти визначних зусиль для увіковічнення пам’яті про українських героїв та жертв російських звірств.

«Ми зробили ще один важливий крок до реалізації масштабного проєкту «Маршрути пам’яті». Наше  завдання – зберегти пам'ять про події, пов’язані з військовою агресією рф в Україні і віднайти мову, якою ми будемо розповідати про них іноземцям, які приїдуть до нас після перемоги, українцям, а головне – нашим нащадкам. Ми повинні пам’ятати, через що нам довелося пройти, щоб не допустити подібного у майбутньому», – наголосила очільниця ДАРТ.

Виконуючий обов’язки Голови УІНП Максим Ярмистий  зауважив, що об’єднання зусиль є дуже важливим в реалізації проєктів, спрямованих на відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу.

«Нашим пріоритетом є увічнення пам’яті про цю війну, героїзм та звитягу воїнів і цивільних громадян, держави, а також нагадування про злочини, вчинені загарбниками, інтегруванні національної історичної пам’яті, через туристичні практики в тому числі, у загальноєвропейський та світовий контекст», – сказав пан Ярмистий.