До новин

ДАРТ: з Саудівської Аравії до України курсуватимуть прямі авіарейси

11 червня 2021 року відбувся запуск першого прямого авіарейсу з Королівства Саудівської Аравії до України. Наразі рейси між країнами будуть здійснюватися тричі на тиждень, однак з часом планується організація щоденних перельотів.

Раніше долетіти до Саудівської Аравії можливо було лише через Туреччину, що зумовлювало чимало незручностей. У зв’язку з довгим перельотом та карантинними обмеженнями, за нашими даними, у 2020 році Україну відвідало лише 4 тисячі громадян Саудівської Аравії. З відкриттям прямого авіасполучення час польоту з України до Саудівської Аравії складатиме лише 5 годин. Це важливий крок для розвитку бізнесу та міжнародного туризму, що дасть змогу значно збільшить туристичні потоки між нашими країнами.

Наразі вже продано 5100 квитків на прямі рейси з КСА до України, це демонструє значну зацікавленість саудівських туристів у візитах до нашої країни. Під час зустрічі високопосадовців щодо запуску повітряного сполучення, керівники авіакомпанії Flynas зауважили, що вірять у туристичний потенціал України та її привабливість для громадян країн регіону.

"Однією з перешкод до пожвавлення економічних і соціальних відносин часто стає відсутність комфортного транспортного сполучення. Наголошу, що ми бачимо значний потенціал у співпраці з країнами Близького Сходу, зокрема і у сфері інфраструктури. Налагодження прямого регулярного авіасполучення з Королівством Саудівська Аравія - важливий крок для реального посилення співпраці між країнами та регіоном в цілому" - розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
"Країни Перської Затоки - перспективний напрям для розвитку туристичних потоків, насамперед для України. Поєднання зеленого, гірського, культурного і  гастрономічного туризму - це те, що може зацікавити мандрівників із країн Близького і Середнього Сходу", - повідомила Голова ДАРТ Мар'яна Олеськів.

Водночас, за її словами, для України необхідно забезпечити комфортне перебування туристів, врахувавши культурні особливості туристів з регіону під час організації зон паспортного контролю в аеропортах для жінок, наявність інформаційних матеріалів арабською мовою. Це потрібно як з огляду на розвиток туризму, так і з огляду на перспективи бізнесу та економіки. Громадяни цих країн залишають чимало коштів у країні, куди подорожують, та надалі можуть стати важливими інвесторами. Вона зауважила, що  надзвичайно важливо також забезпечити комфортний та безпечний трансфер з аеропорту до міста та міжрегіональне пересування іноземних гостей.  

«Україна має максимально використовували свої можливості та туристичний потенціал, щоб сприяти розгалуженню міжнародного співробітництва. Ми зацікавлені відкрити нашу країну для Саудівської Аравії. Це розширить можливості нашої співпраці як у сфері туризму, так і загалом для бізнесу. Та дозволить поглибити торговельні відносини», - зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Наразі спільно з профільними міністерствами та Міжнародним аеропортом “Бориспіль” розробляються детальні правила щодо роботи з саудівськими туристами. Після напрацювання чіткої системи, аналогічні рекомендації будуть надані Одеському і Львівському аеропорту, де також планується організація прямих рейсів з КСА найближчим часом.