До новин

Фестиваль Маланки в Чернівцях порівнюють з карнавалом у Ріо-де-Жанейро

Після дворічної перерви, пов’язаної з пандемією коронавірусу, у Чернівцях цими днями відбувається одне з найяскравіших карнавальних дійств в Україні – святкування Маланки. Тож якщо планів на цей вікенд у вас немає, радимо завітати до «українського Парижу».

Цьогоріч на фестиваль Маланок приїде понад 30 колективів з України та Румунії. На глядачів чекають запальні танці, театралізовані сценки та дивовижні механічні конструкції. З року у рік дійство набуває все більших масштабів. Туристи радіють, що й в Україні є своє «Ріо», що може невдовзі зрівнятись у видовищності зі своїм південноамериканським побратимом.

Головна подія фестивалю - карнавальна хода учасників центром міста. Глядачі можуть побачити і відчути колоритність, різнобарвність, унікальність колективів, які з’їхалися на фест, а також скуштувати місцевих кулінарних спеціалітетів чи придбати на пам'ять тематичні сувеніри. Для дітей будуть працювати атракціони та проводитися різні майстер-класи.

А після завершення дійства обов’язково прогуляйтеся пішохідною вулицею Ольги Кобилянської, яка є візитівкою Чернівців. Саме тут знаходиться безліч ресторанів та кафе, де можна смачно повечеряти та випити келих вина, милуючись старовинною архітектурою.

Завершиться фестиваль цієї неділі показом фільму «Маланка – культура народу».