До новин

«Годі нищити Крим» - заява ДАРТ на Генасамблеї ВТО ООН

Незаконна окупація Криму призвела до значної деградації півострова як туристичного регіону, який був одним з основних туристичних напрямків України. Сьогодні його унікальному довкіллю нанесено значної шкоди, а мілітаризація території викликає величезні соціальні та економічні наслідки, фактично знищуючи легальний сектор туризму.

Про це заявила Голова Державного агентства розвитку туризму Марʼяна Олеськів під час промови на 24-й Генеральній асамблеї Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO), що цими днями триває у Мадриді.

«Росія перетворила Крим з мальовничого морського курорту на мілітаризовану базу. Окупований регіон став зоною постійного тиску спецслужб, частих поліцейських рейдів, виселення з релігійних будівель та різних форм репресій проти людей», – наголосила очільниця ДАРТ.

Так, загальна площа природних заповідників півострова швидко скорочується внаслідок військового будівництва. Води навколо Криму забруднені внаслідок безпрецендентної кількості військових навчань, які проводить агресор.

«У зв'язку з цим делегація України просить відобразити проблематику українського півострова у тій частині доповіді, яка описує поточну тенденцію розвитку туристичного сектору в Європі. Також просимо долучити нашу заяву до звіту цієї сесії”», – запропонувала Мар’яна Олеськів.

Довідково: з 30 листопада до 3 грудня у Мадриді триває 24 Генеральна асамблея Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO), яка наразі проходить в Мадриді. У заході бере участь делегація від України під головуванням Мар’яни Олеськів – очільниці Державного агентства розвитку туризму. Головна тематика – нові виклики для світового туризму на фоні глобальної пандемії Covid-19.