До новин

Голова ДАРТ Марʼяна Олеськів виступила на панельній дискусії «Реакреаційна інфраструктура»

Голова Державного агентства розвитку туризму України Марʼяна Олеськів у межах Міжнародного форуму інфраструктури та транспорту MINTRANS Forum 2021 доєдналася до панельної дискусії «Реакреаційна інфраструктура».

Олеськів зауважила, що однією з важливих складових у процесі формування та розвитку туристичних магнітів України безумовно є національні парки. Так, спільно з Міністерство інфраструктури України та у межах програми Президента України «Велике будівництво» ДАРТ працює над розробкою системних рішень задля розвитку українського туризму.

За її словами, наразі планується створення сучасної і комфортної туристичної інфраструктури природоохоронних територій, включаючи створення нових рекреаційних та готельних комплексів та інших необхідних компонентів з урахуванням усіх природоохоронних обмежень. Це разом з  комплексом маркетингових заходів та навчанням представників НПП, локального бізнесу і громад, дозволить системно підійти до розвитку туристичних рекреаційних територій.

"Наші Національні парки мають величезний туристичний потенціал, який майже не використовується. Дуже важливо створювати умови для розвитку туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності навколо територій національних природних парків. А це, безумовно, потребує синергії та кооперації усіх прилеглих громад, тому будемо працювати разом задля конкретних результатів", - підсумувала очільниця ДАРТ.