До новин

Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів взяла участь у першому засіданні Ради з розвитку креативної економіки

Сьогодні Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів взяла участь у першому засіданні Ради з розвитку креативної економіки при Кабінеті Міністрів України. На засіданні затвердили склад та визначилась із планом роботи на найближчий час.

Протягом року ДАРТ активно підтримував розвиток креативних індустрій в Україні, адже це те, що дасть поштовх до творчого самовираження нашої країни й сьогоднішня влада це чудово розуміє.

Водночас, ця галузь потребує розробки нових підходів та інструментів співпраці між бізнесом та владою. Саме тому була створена Рада, яка дасть змогу підтримати прямий діалог між цими двома секторами, напрацьовувати пропозиції щодо розвитку креативної економіки, розробити секторальні програми та вдосконалити законодавство.

“Наразі потрібно працювати над розвитком більш ефективного управління галуззю туризму, а також забезпеченням сталого розвитку ринкової екосистеми. Над розвитком культури, креативних індустрій та туризму потрібно працювати у тісній кооперації на усіх рівнях. Попереду ще багато роботи, але переконана, що новоутворена Рада стане тим плацдармом, який дасть змогу об’єднати всіх задля впровадження дієвих змін”, - коментує очільниця ДАРТ.

Нагадаємо, що Раду з розвитку креативної економіки було утворено 19 травня 2021 року.