До новин

Голова ДАРТ взяла участь у круглому столі щодо розвитку туризму в громадах

Сьогодні у прес-центрі Українського кризового медіа-центру відбувся круглий стіл на тему «Як громадам розвивати туризм, коли основні магніти перебувають в управлінні держави». До обговорення також доєдналася голова Державного агентства розвитку туризму України Мар‘яна Олеськів.  

Захід організовано з метою налагодження якісної комунікації та співпраці між державним і приватним секторами, а також територіальними громадами у межах відновлення туристичної інфраструктури на місцях.

Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів переконана, що питання розвитку туризму потребує тісної колаборації усіх учасників цього процесу.

“Коли ми говоримо про територіальні громади, то часто багато об’єктів перебувають у підпорядкуванні різних рівнів: державного, обласного і комунального. На сьогодні існує велика проблема щодо комунікації між учасниками на цих рівнях. І ця проблема потребує більш глибокого та системного вирішення. Наприклад, коли ми маємо територіальну громаду, в якій є національний парк, ще один парк у підпорядкуванні Національної академії наук, один музей обласного значення, інший музей - місцевого, а третій - державного, то в комплексі всі ці об’єкти є частиною туристичного продукту. Однак часто через низку причин та складних процесів в об’єктах державного значення зацікавленості у безпосередньому залученні туристів немає. Зустрічається і  особиста непотрібна конкуренція на рівному місці. У підсумку маємо непорозуміння між різними секторами і як результат - туризм слабо розвивається”, - говорить очільниця ДАРТ.

Вона зауважила, що саме з метою налагодження співпраці між усіма учасниками процесу та розвитку конкретних пріоритетних територій і розробляється Державна цільова програма #МандруйУкраїно.

У дискусії також взяли участь представники різних міністерств, Українського культурного фонду, державних підприємств та органів місцевого самоврядування.