До новин

Голова ДАРТ з робочою поїздкою завітала до Канева

Державне агентство розвитку туризму України спільно з Міністерство культури та інформаційної політики України, Офісом з Розвитку креативних індустрій та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» активно працює над низкою інвестиційних проєктів у туризмі. Одним із таких напрямів є відновлення туристичних маршрутів Дніпром.

Саме з цією метою 08 квітня 2021 року делегація ДАРТ завітала до Канев, де відбулась робоча нарада з представниками Черкаської обласної державної адміністрації. Під час зустрічі обговорили плани щодо розвитку річкового туризму та перспективи запуску пілотного водного маршруту «Київ - Канів - Київ».

У межах поїздки відвідали Канівську ГЕС, музей декоративного мистецтва, одну з п’яти церков «домонгольського періоду», що збереглася в Україні та перлину міста  - Тарасову гору, де заповів себе поховати наш великий поет. Серед інших активностей, які можна запропонувати туристам: екостежки та маршрути на байдарках.

Голова ДАРТ Мар'яна Олеськів переконана, що Канів має значний туристичний потенціал і привабить чимало мандрівників, зокрема й іноземних, які приїжджають до столиці.

"Впевнена, Канів точно стане відкриттям для багатьох українців, а такий одноденний тур - дуже популярним серед киян та гостей міста. Це справжнє місце сили, яке має відвідати кожен українець", - коментує Олеськів.  

Також зауважимо, що усі зацікавлені у продажі такого туру туроператори можуть писати в особисті повідомлення ДАРТ. Згодом ми проведемо обговорення практичних моментів щодо запуску цього маршруту.