До новин

Інфографіка: дані щодо сплати туристичного збору у розрізі за останні три роки

Нещодавно від Державної податкової служби України ми отримали статистичні дані щодо сплати туристичного збору по регіонах у розрізі за останні три роки. Проаналізувавши ці показники можна зробити певні висновки щодо перебування туристів у різних областях України. Так, загальна сума надходжень до місцевих бюджетів у 2020 році склала близько 130 млн грн. Це на 34% менше, ніж роком раніше, коли до бюджетів надійшло понад 196 млн грн. 

Цікавим фактом є те, що влітку 2020 року Херсонщина користулася надзвичайним попитом серед українців й очевидно, що у той час відбувся значний приплив туристів. Однак, сума податку, яку торік сплатив місцевий туристичний бізнес, виявилася ледь не вдвічі меншою, ніж роком раніше. Так, Херсонщина опинилась серед трійки лідерів по зменшенню туристичних надходжень. 

Водночас, попри складну ситуацію з карантинними обмеженнями, торік у трьох регіонах України простежується значний приріст по надходженнях від туристів. Серед них опинилися Луганська (33,8%), Миколаївська (7,1%) та Київська (4,9%) області. 

Детальніше дивіться в інтерактивній інфографіці від Державного агентства розвитку туризму України: https://datastudio.google.com/s/tF1oLCJNEN4

Продовжуємо активно працювати над створенням єдиної туристичної статистики та забезпечення розвитку туризму в Україні.