До новин

Інвестиції в туризм: модернізація готелю «Україна» та відкриття Університету гостинності‍

13 грудня 2021 року Державне агентство розвитку туризму України та Міжнародна освітня компанія Al Rayyan W.L.L. підписали Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння, який передбачає відкриття Університету гостинності в Україні  . Базові принципи майбутнього освітнього простору — залучення сучасних методик навчання, використання цифрових інструментів та імплементація успішного міжнародного  досвіду у галузі гостинності.

«Наразі в Україні нараховується 120 вищих навчальних закладів, які готують бакалаврів за спеціальністю 242 Туризм та 75 закладів, які готують за спеціальністю 241 Готельно-ресторанний бізнес. Загалом у 2021 році ці заклади випустили близько 2,5 тисяч працівників за спеціальністю туризм та 2,5 тисячі за спеціальністю готельно-ресторанна справа. Однак ми розуміємо, що на сьогодні галузь потребує зміни підходів і адаптації навчальних програм і кваліфікаційних стандартів до реалій сьогодення і вимог ринку. Підписання Меморандуму сприятиме відкриттю нового та сучасного Університету гостинності в Україні, підвищення рівня освіти в туристичній галузі, що сприятиме збільшенню кількості кваліфікованих працівників та дасть потужний поштовх для розвитку туризму загалом», — розповіла Мар’яна Олеськів,  Голова Державного агентства розвитку туризму України.

Нагадаємо, що «Президентський університет», частиною якого стане Університет гостинності, був ініційований Президентом України Володимиром Зеленським цього літа. Запланований старт роботи навчального закладу — вересень 2023 року.

Окрім того, цього ж дня Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про взаєморозуміння з катарським інвестором Al Rayyan Tourism Investment Co. W.L.L. Метою меморандуму є залучення інвестицій, розвиток туристичної та готельної інфраструктури. Зокрема, йдеться про інвестиції у модернізацію ДП «Готель «Україна».

«Наступного року туристична галузь отримає рекордні видатки як для розвитку інфраструктури, так і для просування України у світі. Створення пільгових умов для підприємців у галузі та залучення іноземних інвесторів — логічний крок для підвищення ефективності державних інвестицій. Наші партнери з Катару мають успішний досвід масштабних проєктів у готельному бізнесі у різних куточках світу. Київ заслуговує на готельні комплекси світового рівня. Також сьогодні було домовлено про створення Університету гостинності. Спільно з інвесторами ми створимо умови не лише для розвитку інфраструктури, але й людського капіталу. Нова освітня установа має стати частиною «Президентського університету», адже йдеться про інноваційні підходи та залучення найкращого світового досвіду», — розповів Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Серед напрямів співробітництва Міністерства та інвестора:

◾ реалізація спільних проєктів у галузі туризму;  

◾ обмін досвідом щодо розвитку готельного бізнесу;  

◾ розробки концепції та перспективних планів розвитку готелю.  

У планах — проведення будівельних робіт та переобладнання готелю «Україна» за кошти приватного інвестора.

Довідково:

Al Rayyan Tourism Investment Co. W.L.L (ARTIC) — одна з провідних світових міжнародних готельних груп. Вона входить до холдингу Al Faisal, головний офіс якого знаходиться в Катарі. Поточний інвестиційний портфель компанії включає понад 34 відомих та знакових об’єктів у центрі міста та курортних місцях на Близькому Сході та в Північній Африці, Європі та Північній Америці. Серед проєктів ARTIC: The St. Regis Washington (США), Aleph Rome Hotel Curio Collection by Hilton (Італія), Radisson Blu Aqua Hotel Chicago (США), City Centre Rotana Doha (Катар) тощо.