До новин

КМУ ухвалив рішення про передачу ДАРТ від МКІП до Мінінфраструктури

8 вересня 2021 року на засіданні КМУ було ухвалено рішення, що подальша координація діяльності Державного агентства розвитку туризму України здійснюватиметься Міністром інфраструктури. До сьогодні ця функція була покладена на Міністра культури та інформаційної політики.

Змінами до постанови Кабміну передбачається покладення функцій щодо забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері туризму та курортів (крім здійснення державного нагляду (контролю) у сфері туризму та курортів) на Мінінфраструктури.

Розвиток туристичної інфраструктури неможливий без створення інтегрованого до світової транспортної мережі безпечно функціонуючого та ефективного транспортного комплексу України.

“Наша робота не зупиняється і не змінюється, ми активно продовжуємо нашу діяльність, згідно із затвердженими планами. Для нас визначальним завданням залишається розвиток внутрішнього та в’їзного туризму і реалізація ухваленої Стратегії розвитку туризму та курортів до 2026 року", - коментує Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів.

Вона зауважила, що ДАРТ з перших днів своєї роботи тісно співпрацює з командою Мінінфраструктури. Відомства спільно працювали над багатьма проєктами.

“Нас об’єднує єдине стратегічне бачення розвитку туристичної галузі, зокрема необхідність побудови сучасної транспортної та логістичної інфраструктури. Це питання є зараз одним із визначальних для комплексного розвитку сфери туризму”, - говорить Олеськів.

Водночас вона наголосила на тому, що МКІП та ДАРТ й надалі залишаються надійними партнерами та у подальшому будуть співпрацювати з метою розкриття культурного потенціалу України.

“Я висловлюю щиру вдячність усьому колективу МКІП та особисто міністру Олександру Ткаченку за підтримку туристичної галузі та всіх ініціатив, спрямованих на її розвиток. У нас спільна мета - відкрити Україну для світу і створити нову культуру подорожей. Проєкти Президента "Велике будівництво" та "Велика реставрація" мають безпосереднє відношення до розвитку українського туризму”, - підсумовує очільниця ДАРТ.

Нагадаємо, що у 2011 році функції формування та реалізації державної політики у сфері туризму та діяльності курортів було надано новоствореному Міністерству інфраструктури України. Проте у 2015 ці функції були передані Міністерству економічного розвитку і торгівлі України.