До новин

Комісія з присвоєння зірок готелям відновлює роботу

Перше засідання Комісії відбудеться 16 березня і буде транслюватися онлайн на офіційній Фейсбук-сторінці Агентства. Напередодні затверджено новий склад Комісії із встановлення категорій готелям та іншим об'єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення.

Маємо 75 заявок від готельєрів на визначення категорій, іншими словами - присвоєння зірок. Зараз такі категорії  з п’яти тисяч закладів розміщення в Україні мають не більше двохсот. Велика частина заявок подана вперше, у частини учасників ринку вже закінчується строк дії ліцензій, деякі потребують категоризації для відкриття гральних закладів, - зазначає голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

Повноваження з встановлення категорій готелям минулого року було передано від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства до ДАРТ, діяльність якого спрямовується Міністром культури та інформаційної політики України. До складу оновленої комісії увійшли представники ДАРТ, МКІП, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, представники громадськості, спеціалісти готельної та туристичної галузей.

Нашою метою було законодавчо закріпити якісні зміни і запустити роботу Комісії з принципово новими, прозорими підходами до аналізу і затвердження заявок. Категоризація закладів розміщення - це насамперед відповідність стандартам, підвищення якості сервісу, і, як наслідок, отримання нових можливостей для залучення туристів” - зазначає Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Головні відмінності у роботі новостореної комісії під керівництвом ДАРТ:

“Ми й надалі плануємо щотижнево розглядати усі 75 заявок у черговості надходження протягом березня-квітня 2021 року. Графік уcіх засідань буде оприлюднено найближчим часом на офіційному сайті Державного агентства розвитку туризму”, - наголосила Голова агентства.

Також паралельно запрацювала Комісія з апеляцій, яка буде розглядати скарги на рішення Комісії з категоризації, якщо суб’єкт розміщення не погодиться з її висновками.