До новин

Лікувально-оздоровчий туризм в Україні: перспективи розвитку і конкурентоспроможність

Розвинена санаторно-курортна сфера забезпечить Україні стійку конкурентну перевагу туристичного продукту на міжнародному ринку.

Сьогодні представники Державного агентства розвитку туризму України взяли участь у Міжнародному курортно-рекреаційному форумі у Трускавці, де з фахівцями туристичної галузі обговорювали виклики, які стоять перед санаторно-курортною сферою країни, особливо в розрізі медичної та психологічної реабілітації наших захисників.

Наразі в Україні налічується 38 курортів, 7 з них визнані курортами державного значення, 31 були створені ще за радянських часів і поки не мають такого статусу. На жаль, ще 11 курортів тимчасово окуповані.

Загалом для рекреаційного використання в країні придатні близько 13% загальної площі.

Як зазначила Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів практично кожен регіон країни має свої унікальні джерела оздоровлення від бальнеологічних до фітолікувальних.

«Ми зацікавлені в тому, щоб більшість цих територій отримали статус курортів державного значення. Зараз працюємо над переосмисленням та оновленням закону про курорти, оскільки розуміємо важливість створення кращих умов для інвестицій на цих територіях. Користь полягає не лише у фінансовій сфері, але й у підвищенні репутації, додатковій інтеграції із західними сусідами, які залюбки будуть відвідувати наші курорти для лікування та відпочинку».

Висловлюємо вдячність головам курортних громад та курортним асоціаціям за їхню активну участь у заході.