До новин

Меморіалізація. Маршрут памʼяті громадами Київщини

Понад рік Державне агентство розвитку туризму України працює на деокупованих територіях над концепцією відвідування місць, пов’язаних з військовою агресією росії в Україні.

Цими вихідними на запрошення платформи культури пам'яті Past / Future / Art та Громадської організація «Музей сучасного мистецтва» / MOCA NGO разом з колегами з Міністерство культури та інформаційної політики України, проїхали маршрутом памʼяті громадами Київщини: Ірпінь-Гостомель-Мощун-Горенка-Буча.

Під час поїздки говорили з колегами про меморіалізацію, створення маршрутів пов’язаними з подіями війни, впорядкування інформації для відвідувачів та обов’язкову акредитацію гідів котрі будуть проводити екскурсії цими маршрутами. Адже саме від того, що будуть говорити гіди, які історії розповідати та на чому робитимуть акценти, залежатиме як світ буде сприймати нас після перемоги.

А для цього вже сьогодні необхідно створити перелік інструментів, які урегулюють бажання учасників ринку влаштовувати заробіток у місяцях трагедії.

Вдячні колегам з громад Київщини за активну співпрацю.