До новин

Меморіалізація наслідків війни. Харків

Як світ буде сприймати Україну після нашої перемоги?

Сьогодні на круглому столі у Харкові присвяченому обговоренню питань розвитку туризму та промоції міста у повоєнний період представники влади, туризму та мистецтва шукали відповідь на це не просте запитання.

Учасники говорили про важливість теми меморіалізації та про формування цілісного історичного світогляду щодо подій цієї війни, а також про сенси майбутніх меморіалів.

Своїм досвідом роботи з травматичною пам’яттю війни поділився Енно Ленце - директор берлінського музею  Berlin Story Bunker, який спеціально заради цієї дискусії приїхав до Харкова.

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів зазначила, що вже зараз необхідно почати напрацювання стратегії розвитку туризму, які враховуватимуть сучасні реалії та тенденції розвитку галузі.

«Сьогодні ми маємо ситуацію, коли дуже важко говорити про туризм, але важливо думати про майбутнє. Тому вже зараз маємо зрозуміти, яким стане Харків після нашої перемоги, як він зміниться, які нові пам’ятні та туристичні локації в ньому з’являться», - зазначила очільниця ДАРТ.

Вдячні Харківська Міська Рада за допомогу в організації круглого столу.