До новин

Mouzenidis: усі туристи, які зараз перебувають в Греції, обов’язково будуть повернуті в Україну

За оперативною інформацією, наданою Mouzenidis Travel на запит Державного агентства розвитку туризму України, компанія запевняє, що усі туристи, які зараз перебувають в Греції, обов’язково будуть повернуті в Україну. Наразі тривають переговори про можливість організації рейсів у найближчі дні. Можуть бути зміни дати та часу вильотів, про що усіх повідомлять завчасно.

ДАРТ також надіслав офіційні звернення на усі компанії Mouzenidis в Україні, а саме Mouzenidis Travel Odessa, Mouzenidis Travel Lviv, Mouzenidis Travel Dnipro та Mouzenidis Travel Kharkov про надання роз’яснювальної інформації та з проханням про термінове втручання для оперативного повернення українців додому.

За даними туроператора, загальна кількість туристів, які придбали тури через Mouzenidis Travel Ukraine, що припадають на період з 18.06.2021 по 26.06.2021 – 1347 осіб, з яких не вирушили у подорож – 693 особи. У разі відмови грецької сторони в поверненні коштів і не поновленні прийому туристів, буде проведена робота про стягнення коштів у судовому порядку через суд у м. Салоніки.

Додатково повідомляємо, що туроператор Mouzenidis Travel Greece подовжив призупинення прийому українських туристів на період до 31.07.2021 р.

Просимо зберігати спокій, ДАРТ слідкує за ситуацією та надаватиме подальшу інформацію.

Спільно з українським туроператором, Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством закордонних справ України та Посольством України в Греції ми продовжуємо працювати над безпечним та безперешкодним поверненням туристів додому, які наразі там знаходяться.

Скарги щодо конкретних турів компанії Mouzenidis Travel Ukraine, просимо надсилати їх нам на електронну адресу: dart@tourism.gov.ua разом із копіями підтверджувальних документів, зокрема договорів, квитанцій про оплату тощо. Надана інформація буде оперативно опрацьовуватись.

Нагадуємо, що грецька сторона Mouzenidis Travel Greece не проплатила готелі за проданими турами. Саме тому, ми наполеглево НЕ рекомендує туристам, які придбали тури на період до 31.07., самостійно їхати та поселятися у заброньованих готелях, адже ті можуть відмовити у поселені.

За останньою отриманою інформацією від Посольства України в Греції, Mouzenidis Travel оплатили рейс авіакомпанії МАУ на 25.06. за маршрутом Салоніки-Київ для 170 пасажирів (разом з туристами з Корфу).

Також завдяки спільним зусиллям Консульства та Посольства України в Греції, Mouzenidis Travel вдалось досягнути домовленості з авіакомпанією Aegean щодо перевезення 340 українських туристів 26 червня за маршрутом Салоніки-Львів та Іракліон-Київ.