До новин

На Донеччині туристам відкриють "Таємниці підземного соляного світу”

У найстаршій соляній шахті Донеччини, яка функціонує вже близько 140 років, відкриють новий туристичний маршрут "Таємниці підземного соляного світу”. Для відвідувачів він стане доступним вже з квітня 2021 року.

Рудник №1 ДП "Артемсіль" стане справжньою скарбницею для любителів оригінальних фото: тут вам і зони зі світловими ефектами, і прозорі монокристали, і багатотонна соляна глиба-трибуна, і соляні барельєфи та скульптури. На глибині 200 метрів тут також розташований музей солевидобутку з цінними експонатами та церковний музей, який є справжньою родзинкою маршруту.

«Такі місця варті того, щоб про них знали і місцеві мешканці, і українці з інших регіонів, і навіть іноземці. Щоб знали і відвідували. При правильному підході соляні шахти можуть стати одним із символів Донеччини, а соляний туризм – важливою статтею доходу і підприємства, і області», - коментує Голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Очільник зазначив, що соляні шахти можуть стати, зокрема, й місцем для лікувально-оздоровчого туризму, адже мікроклімат соляних печер позитивно впливає на організм людини.

На підприємстві повідомляють, що вже цього року планують запустити ще один інтерактивний маршрут зі світловим та звуковим шоу.

Не забувайте також підписуватися на нашу офіційну сторінку #МандруйУкраїною в Instagram @ukrainenow_travel

Донецька обласна державна адміністрація