До новин

На Кіровоградщині відбувся перший туристичний Форум

24 червня 2021 року на Кіровоградщині відбувся перший туристичний Форум, ініційований Кіровоградська обласна державна адміністрація. Туристичний захід присвятили внутрішньому туризму, можливостям та перспективам розвитку туристичної галузі на території області.

В одній з панелей «Розвиток туризму - законодавче та правове регулювання сфери. Спроможність та адаптивність до нових реалій» взяла участь Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів. Вона розповіла про вдосконалення нормативно-правової бази та основні зміни, які чекають на галузь із ухваленням нового Закону «Про туризм». Олеськів наголосила, що усі зміни мають сприяти детінізації туристичного бізнесу та розвитку національного туризму.

«Ми сподіваємось, що новий Закон буде прийнято вже найближчим часом Верховною Радою і ми всі зможемо працювати в нормальному правовому полі, що сформує ринок туризму. Це саме ті камінчики, які стануть фундаментом розвитку усієї галузі. І вже далі у нас буде маркетинг, буде статистика, будемо працювати над покращенням сервісу та збільшенням кількості туристів, але без бази доволі важко це робити», - переконана очільниця ДАРТ.

У заході також взяла участь начальниця відділу проєктної та організаційної роботи ДАРТ Ольга Рабійчук. Під час панельної дискусії «Діджиталізація та цифрова трансформація туристичної галузі» вона розповіла про цифрові інструменти в галузі туризму, які вже є та над розробкою яких наразі працює Агентство. Зокрема, розповіла про створення туристичного порталу України та Єдиного туристичного реєстру.

Через закриті кордони та обмеження, які діяли у 100 % туристичних дестинацій по всьому світу, туристичний бізнес почав впроваджувати чимало діджитал інновацій. Так, у 2020 році близько 35% готельєрів впровадили цифрові та маркетингові інструменти у свою діяльність.

Представниця ДАРТ також розпо віла про дієві інструменти з якими варто працювати будь-якому туристичному бізнесу для залучення потенційних клієнтів.

«Успішна кампанія щодо просування сайту та SEO допоможуть популяризувати Україну як туристичний напрямок, підтримати розвиток нових галузей туризму в Україні, підвищити туристичну привабливість та забезпечити доступність туристичних послуг в Україні», – підсумувала Рабійчук.

Відеотрансляцію форуму дивіться нижче.