До новин

Німеччина відкрила кордони для Українців відповідно до рекомендацій Ради ЄС

Відповідно до рекомендаційного рішення Ради ЄС від 15 липня 2021 року, Федеративна Республіка Німеччина оновила перелік держав, громадянам яких буде дозволенний в’їзд на територію країни. У  цей список потрапила і Україна (в’їзд дозволений з 18 липня), інформація про це була опублікована на сайті Міністерства внутрішніх справ Федеративної Республіки Німеччина.

На сайті також міститься інформація про те, що резиденти країн, що не входять до складу ЄС мають право на необмежений в’їзд лише у випадках:

🔹 коли громадянин відіграє значну роль у житті держави (детальніше);

🔹 у разі нагальної потреби перетину кордону (детальніше);

🔹 коли громадянин має документи, що підтверджують повну вакцинацію (детальніше).

Зазначається, що особа вважається резидентом держави, якщо вона має посвідку на постійне проживання або реєстрацію місця проживання, водночас особа має провести на території країни не менше 6 місяців.

Також громадяни країн, що не входять до складу ЄС, звільняються від будь-яких обмежень під час в’їзду у разі наявності чинного довготривалого дозволу на проживання держав ЄС та Шенгенської зони. Теж саме стосується їхніх найближчих родичів, але за умови дотримання ними паспортних та візових норм.

Перший в’їзд на територію Федеративної Республіки Німеччина для громадян, країни яких не входять до складу ЄС, можливий лише, якщо вони продемонструють, що є резидентами країни або повністю вакцинованими.