До новин

Оцифрування туристичних об’єктів України

Державне агентство розвитку туризму та український проєкт Virtual Ukraine - virtualukraine.travel з метою створення віртуальних 3D-турів та об’єднання зусиль спрямованих на промоцію культурно-історичного потенціалу України підписали меморандум про співпрацю.

Документом передбачено розширення цифрових проєктів з акцентом на контент VR360 у галузі індустрії туризму, а саме безпосередньо туристичних локацій: природних, культурно-історичних, а також об’єктів туристичної інфраструктури – готелів, туристичних комплексів, кемпінгів, мотелів, ресторанів, а також зруйнованих туристичних та культурних дестинацій, які постраждали внаслідок агресії рф.

Одна з головних цілей співпраці – стимулювати  розвиток внутрішнього туризму, а також допомогти у формуванні віддаленого попиту серед іноземних мандрівників після нашої перемоги приїхати до України та познайомитися з її унікальною культурою та історичною спадщиною.

Меморандумом передбачено, що співпрацювати з ДАРТ Virtual Ukraine буде на безоплатній основі.

Довідково: Virtual Ukraine  у форматі цифрової мапи дає змогу переглядати онлайн-презентації культурно-історичних, інфраструктурних та промислових об’єктів, а також об’єктів, які були зруйновані внаслідок агресії рф, на смартфоні, комп’ютері та в окулярах віртуальної реальності.