До новин

Одеса увійшла до ТОПу міст за версією The Independent, які варто відвідати у 2022 році

Одне з найвпливовіших і найпопулярніших видань Великої Британії The Independent склало список «найінтригуючих» міст світу, які сподіваються відвідати у 2022 році його кореспонденти й радять це зробити усім туристам.

Одеса опинилась на другому місці, між австрійським Віднем та критською Ханьєю.

Серед переваг нашої перлини виділяють, зокрема, відкриття прямих рейсів «Одеса – Лондон», чудову архітектуру, гарне розташування на березі моря та можливість подорожувати до України без віз. Також британці зауважують низькі ціни на проживання в одеських готелях та транспорт.

Журналіст Саймон Колдер розповідає, що вже 27 березня «Wizz Air» поєднає українське місто із лондонським летовищем "Лутон". Свій вибір щодо Одеси пояснює так:

«Зупиніться у добре облаштованому готелі початку 20-го століття, де ціни дуже лояльні – близько 60 фунтів. Щоб потрапити до міста з аеропорту сідайте на тролейбус № 14, проїзд у якому коштує близько шести пенсів – це найдешевше сполучення з аеропортом у Європі. Раніше отримати візу було складно, але зараз вам потрібен лише паспорт».

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів вважає високе місце Одеси у списку The Independent цілком виправданим.

«2021 рік показав, що іноземцям Україна цікава, вони готові сюди їхати та витрачати гроші. Найпромовистіший приклад – туристичний бум з боку громадян Королівства Саудівська Аравія, яких за 2021 рік прибуло до України близько 50 тисяч. Наступного року ми наростимо потужності. Запрошуємо іноземних гостей і до Одеси, яка стрімко розвиває рекреаційні ресурси, і до Києва, який все більше дивує вишуканою їжею, і до Карпат, де пропонують повний набір – від унікальної етнічної культурно до локальної гастрофантастики і активного відпочинку. Ємність українського туристичного ринку – мільярди гривень. Наше завдання – сприяти їх залученню і допомогти українській економіці працювати ефективніше», - наголошує очільниця ДАРТ.

Варто також зазначити, що Одеса опинилась у списку must visit від The Independent у досить гідній компанії, зокрема, разом з такими містами як Париж, Відень, Осло, Сеул, Неаполь та Каунас.