До новин

Олеськів: Нашим пріоритеом є збільшення обізнаності турецьких гостей про Україну

22 квітня Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів взяла участь у нараді щодо розвитку двостороннього співробітництва з Турецькою Республікою у галузі туризму під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Актуальним питанням такої співпраці є координація між країнами щодо регулярних промоційних турів для блогерів та журналістів з України до Республіки Туреччини та в зворотному напрямку, а також питання крос-маркетингу та спільної промоції туристичного продукту.

У зв’язку з цим, Олеськів презентувала плани ДАРТ щодо подальшої співпраці між країнами. Зокрема, розповіла про проведення масової маркетингової кампанії у великих містах Туреччини.

“Нашою пріоритетною ціллю є збільшення обізнаності турецьких відпочивальників про Україну на 20-100% (залежно від умов пандемії)”, - зауважила очільниця Держагентства.

Під час наради обговорили можливість покращення умов перетину кордону громадянами двох країн, зокрема, завдяки взаємному визнанню паспортів вакцинації. Наразі Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством цифрової трансформації активно працюють над розробкою паспортів вакцинації за принципом Європейського Союзу. Також наголосили на важливості запровадження системи анкетування на пунктах пропуску.

Одним із перспективних напрямків розвитку галузі у найближчі роки є медичний туризм. Саме з метою приваблення іноземних туристів, зокрема й турецьких, на наші оздоровчі курорти, учасники заходу розглянули можливість пріоритетної вакцинації працівників санаторно-курортних закладів.

Щодо кількості перетину кордону України, Турецька Республіка посідає 7 місце серед усіх країн, та 1 місце серед держав, з якими ми не маємо сухопутного кордону. Це робить Туреччину лідером по кількості відвідувачів в Україні та важливим цільовим ринком для розвитку в’їзного туризму.