До новин

Олеськів: “Проривною” галуззю для розвитку Херсонщини має бути саме туризм

10 червня 2021 року Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів взяла участь у Форумі "Південна стратегія розвитку Southern Development Strategy Forum".

Під час заходу учасники говорили про інвестиції, зокрема чимало спікерів акцентували увагу на перспективі розвитку сільського господарства.

Водночас Олеськів переконання, що “проривною” галуззю для розвитку Херсонщини має бути саме туризм. Адже на сьогодні землі регіону вже виснажені безвідповідальним веденням сільського господарства, а надмірна кількість добрив негативно впливає на флору та фауну.

“Ми ще не втратили всі узбережжя через жахливу хаотичну забудову і є шанс правильно спланувати та почати розвивати морські курорти та природні локації (зокрема Асканія Нова, якій була присвячена окрема дискусія). Велика кількість природних пам’яток зробить туризм в регіоні круглорічним”, - запевнила очільниця ДАРТ.

За її словами, вже зараз розпочинається аналіз туристичних можливостей регіону для включення його як пріоритетного до Державної цільової програми розвитку внутрішнього та в’їзного туризму «Мандруй Україною». Вона зауважила, що саме завдяки цій програмі можна профінансувати будівництво необхідної для туриста базової інфраструктури, очисні споруди та проведення комунікацій до інвестиційно привабливих територій.

“Цим шляхом йшли багато країн, зокрема Туреччина та Грузія, де туризм тепер є однією з ключових галузей економіки. В України також немає іншого шляху!”, - підсумувала Олеськів.