До новин

Олеськів: Вже створено робочу групу, яка почне працювати над змінами до закону “Про курорти”

17 вересня 2021 року Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів взяла участь у “Форумі медичного та оздоровчого туризму”.

На сьогодні ДАРТ активно працює над розвитком туризму в Україні як галузі, яка працює цілий рік, а не лише у визначені сезони. І саме медичний туризм - один із тих напрямків, який може бути найбільш перспективним у міжсезоння.

Під час виступу Олеськів зауважила, що, крім розвитку туризму, Державне агентство також займається реалізацією державної політики в галузі курортів.

На превеликий жаль, цій сфері протягом багатьох років не приділялось належної уваги. Саме тому сьогодні важливим питанням є оновлення законодавчої бази, оскільки Закон України “Про курорти” є таким же застарілим, як і Закон України “Про туризм”. Це зокрема, створює значні перепони для надання статусу курорту таким рекреаційним закладам, як у Моршині та Трускавці.

“Торік команда ДАРТ активно працювала над змінами до Закону “Про туризм”, а зараз вже створено робочу групу, яка почне працювати над змінами до закону “Про курорти”. Водночас важливо розробити правильну маркетингову кампанію, адже цей вид туризму дуже відрізняється від інших. Тут потрібно правильно доносити до людей інформацію про те, які лікарні є надійними та які види послуг вони можуть отримати”, - розповіла очільниця агентства.