До новин

Перший «Стефанія-Експрес» прибув до Києва під звуки переможної пісні Kalush Orchestra

Перший «Стефанія-Експрес» - так впродовж року називатиметься потяг Київ-Івано-Франківськ - прибув до Києва під звуки переможної пісні Kalush Orchestra на Євробаченні-2022. 

Потяг, а разом з ним і сопілкаря групи Ігоря Діденчука, на пероні разом з численними журналістами та шанувальниками зустріли Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів та керівник Пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Олександр Перцовський.

Маряна Олеськів зазначила, що УЗ дуже оперативно і абсолютно фантастично відреагувала на перемогу гурту.

«Для мене це особливо цінно, бо розумію, скільки людей, у тому числі й поза межами України, зацікавляться і містом Калуш, і Прикарпаттям. Туди захочуть поїхати, розвідати туристичні локації, прокласти нові мандрівні маршрути.  Фактично, Калуш дав не лише потужний поштовх всій Україні, але й багато перспективи для розвитку свого рідного регіону. Прогнозую там і економічний, і туристичний прогрес у культурологічно-історичному розрізі», - сказала очільниця ДАРТ.

А в Укрзалізниці зазначили, що мають намір забрендувати перейменований поїзд, а ще додати рейсів до Калуша – рідного міста лідера гурту Олега Псюка - щоб зробити потяг «Стефанія-Експрес» візитівкою для туристів.