До новин

Під час виступу на конференції Голова ДАРТ запевнила, що держава підтримуватиме медичний туризм

Вчора Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів взяла участь у конференції медичного туризму в межах заходу VI MedTW.Ukraine - Medical Tourism Workshop. Під час панельної дискусії «Адаптація туристичного бізнесу до нових реалій. Оздоровчий і медичний туризм» поговорили про перспективи розвитку цієї галузі в Україні та можливі шляхи її підтримки на державному рівні.

Фото: Злата Новикова, Управління туризму та промоцій КМДА

Медичний туризм – один із основних чинників, які стимулюють людей до подорожей і на сьогодні значна кількість іноземців приїжджають до України саме з цією метою.

«Наразі нам важливо проводити спільні маркетингові кампанії на ринках, які для нас відкриті: Азербайжан, Казахстан, Узбекистан. Окрім того, ми працюємо над збільшенням авіасполучення та створенням нових додаткових рейсів», – зауважила під час виступу Олеськів.  

Фото: ДАРТ / Мар'яна Олеськів

За її словами, потрібно комплексно сформулювати туристичний продукт та правильно його продати потенційним клієнтам. Для цього необхідно провести дослідження по цільових ринках, що дасть змогу сегментувати отримані дані та виокремити частку саме медичного туризму на українському ринку.

«Хочемо об‘єктивно оцінити ситуацію та залучати конкретного туриста. Саме тому нам важливо отримати інформацію від профільних асоціацій та представників медтуризму щодо портрету потенційного клієнта», - наголосила очільниця ДАРТ.

Фото: Українська Асоціація Медичного Туризму