До новин

Після тривалої реконструкції в Києві відкрився центральний автовокзал

22 липня після довготривалої реконструкції відкрився Київський центральний автовокзал. Споруда, яка стояла незмінною від 1960 року заграла новими барвами та поєднала у собі історію двох епох. Унікальні мозаїки українських художників Ади Рибачук і Володимира Мельніченка відтепер вдало компонують з сучасними залами очікування,  фудкортами, ескалаторами, пандусами для маломобільних груп населення, кімнатою матері та дитини, інформаційними табло та готелем.

Завдяки збільшенню кількості платформ з 12 до 30 пасажиропотік автовокзалу збільшився на 7 тис./день. Тепер споживачі можуть придбати квитки з будь-яких автостанцій та напряму від перевізників по всій Україні та Європі, скориставшись онлайн-маркетплейсом. Також звертаємо Вашу увагу, що з 1 жовтня доступ до перону відкриватиметься після зчитування QR-коду пасажирського квитка.

Інвестовані кошти відіграли важливу роль не тільки у створенні сучасного транспортного хабу, унікального сервісу з продажу квитків, з можливістю їх бронювання та викупу на автостанціях,  але і в запровадженні прозорих умов співпраці для перевірених перевізників.

“На жаль, в нашій країні існує велика проблема нелегальних автовокзалів та перевізників. Ми будемо боротися з нелегальними автостанціями так одночасно підтримувати розвиток законних атестованих вокзалів”, - повідомляє на своїй сторінці у Facebook Міністерство інфраструктури України.

До урочистостей змогла доєднатися і Мар’яна Олеськів, Голова Державного агентства розвитку туризму.

“Пишаюся колегами, які доклали значні зусилля для створення такого сучасного транспортного хабу, який показує наскільки позитивною може бути співпраця бізнесу та держави. Розбудова та відновлення інфраструктури в Україні вже триває й спільними зусиллями ми забезпечимо максимально комфортні умови для подорожей наших туристів”, - зауважила очільниця ДАРТ.