До новин

«Правда жахає»: Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів про війну в Україні

Голова Державного агентства розвитку туризму в інтерв’ю французькому туристичному виданню TourMaG розповіла про воєнні будні агентства та закликала світ згуртуватися та оголосити загальний бойкот РФ.  

«Сьогодні  команда ДАРТ працює над координацією всіх зусиль наших партнерів та активно закликає міжнародну спільному не мати нічного спільного з країною-агресоркою, чиї солдати вбивають українських жінок та дітей. На сторінках у соціальних мережах – у Facebook та Instagram, які у мирний час ми використовували для того, щоб запрошувати туристів до України, тепер ми показуємо усю правда про цю ганебну війну, розв’язану РФ проти нашої країни. І ця правда жахає. Ми закликаємо весь світ діяти, щоб це зупинити. Інакше буде багато жертв у наступних країнах, які Путін вирішив «врятувати», - йдеться в інтерв’ю очільниці ДАРТ.

Також Мар’яна Олеськів зазначила, що розв'язавши неспровоковану війну проти України Російська Федерація грубо порушила принципи міжнародного права, закріплені у Статуті ООН та багатьох інших міжнародних документах:

«Це фальшивий та абсолютно обурливий військовий напад Росії на мою країну! Тільки уявіть, що у 2022 році крилаті ракети атакують житлові квартали, дитячі садки та лікарні у самому серці Європи».

Крім того очільниця ДАРТ наголосила, що місткість українського туристичного ринку у довоєнний час обчислювалася мільярдами доларів, і основним завдання агентства було і залишається залучати ці кошти в українську економіку та допомагати їй працювати більш ефективно.

«Нам ще багато треба буде зробити, щоб Україна стала одним із найкращих туристичних напрямків у світі. Але перші кроки вже зроблено і я переконана, що ми на правильному шляху», - зазначила Олеськів.

Повний текст інтерв’ю читайте тут.