До новин

Представництво Чеського центру Києва ініціювало проєкт “Чеський спадок в Ужгороді”

Представництво Чеського центру Києва в Ужгороді ініціювало проєкт “Чеський спадок в Ужгороді”, метою якого є актуалізація чеської культурної спадщини як органічної частини сучасного міського ландшафту. Маршрут проєкту містить у собі 30 об’єктів не тільки культурно-історичної, але й архітектурної спадщини, завдяки яким всі охочі зможуть поринути у міжвоєнну епоху.

Історія Ужгорода є однією з найбагатших, тому саме на території цього міста розкинулися тисячі пам’яток від яких віє духом старовини. Наочним прикладом є урядово-житловий квартал Малий Ґалаґов, який був побудований ще за часів Першої Чехословацької Республіки.

Тож як буде здійснюватися таємнича подорож у минуле?

Низка коротких, фактологічно перевірених та цікаво написаних аудіодовідок чеською та українською мовами відкриють для зацікавлених туристів портал у минуле, де переплітаються долі людей, пролітають цілі епохи та події.

Водночас безкоштовні додатки, туристичні сервіси та QR-коди, що будуть розміщені на кожній локації, відкриють для нас доступ до вищезгаданих аудіодовідок. У межах промоції проєкту планується також створення 30 авторських листівок із зображенням усіх історичних пам’яток, вони ілюструватимуть аудіодовідки у віртуальному просторі, а у майбутньому можуть стати окремим туристичним культурним продуктом.

Маршрут "Чеський спадок в Україні" доступний за посиланням http://surl.li/aakxs