До новин

Представниця ДАРТ взяла участь у 5-денному навчальному турі щодо розвитку DMO

Минулого тижня в Грузії відбувся п’ятиденний навчальний тур, організований з метою обміном досвідом щодо ролі DMO (Destination Management Organization), її принципів, структури, залученого персоналу, операцій, фінансів, підтримки, аналітики та діяльності.

У заході взяли участь представники влади Азербайджану, Молдови та України, а також представники українського бізнесу. Зокрема, до навчального туру доєдналася Начальниця відділу проєктної та організаційної роботи ДАРТ Ольга Рабійчук.

У межах туру учасники познайомились із засновником DMO Visit Kakheti Malkhaz Chrelashvili та детально розглянули усі етапи розвитку таких організацій: від ідеї створення до успішно реалізованих кейсів.

Також провели зустрічі з губернатором Кахеті та віцемером муніципалітету Телаві.  Обговорили важливість державної та локальної підтримки DMO, а також питання розвитку туризму, як складової економіки, культурних проєктів та фермерства.

“Підтримка та розвиток DMO насамперед починається з віри в туристичний потенціал регіону та усвідомлення необхідності його комплексного та системного розвитку задля успішного результату. Рада, що мала змогу доєднатися до такого навчального туру, адже саме він дав ті базові знання, які необхідні для створення аналогічних DMO в Україні”, - прокоментувала Рабійчук.

Захід організовано Асоціацією Гостинності спільно з Georgian National Tourism Administration та за підтримки Economic Development, Governance and Enterprise Growth Project, The USAID Economic Security Program (ESP) Georgia та Програми USAID ZRDA у Грузії (USAID Zrda Activity in Georgia).