До новин

Росія більше не член Весвітньої туристичної організації ООН

Сьогодні 27 квітні 2022 року на Генеральній асамблеї ВТО ООН більшістю голосів було призупинено членство росії у Весвітній туристичній організації ООН.

Про це повідомила Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів, яка очолювала українську делегацію на Генеральній асамблеї ВТО.

«За» проголосували 40 країн, «проти» - 11, серед яких Сирія, Білорусь, Казахстан, Нікарагуа, Зімбабве, Алжир, Боснія і Герцеговина, Північна Корея, Китай та Єгипет.

Це рішення призупинить розвиток туристичної галузі росії, і відкине її назад на десятиліття, бо світова спільнота, яка задає туристичні тренди більше не буде ділитися з агресором своїми надбаннями та досягненнями. Крім того, цей крок ВТО ООН позбавить росію потужного майданчику для спілкування та просування своїх інтересів, а також доступу до багатьох міжнародних програм.

Бажаний для росії сценарій не спрацював і агресорці довелося пройти через процедуру публічної ганьби і приниження. Перед голосуванням голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів звернулася до представників країн-членів організації зпромовою і закликала прийняти єдине правильне рішення – призупинити членство росії у цій організації та осудити криваву бійню, яку влаштувала ця держава на території мирної України.

«Прямо зараз, у цю секунду під обстрілами рашистів гинуть заповідники, вибухають єдині у світі історичні та культурні пам’ятки, неторканий степ плюндрують гусениці танків. Багато з цих скабів уже неможливо буде відродити. Як і неможливо буде воскресити тисячі українців, яких убила росія. Мирних. Волелюбних. Щирих. Українців. Більше немає», - зазначила очільниця ДАРТ.

Також Мар’яна Олеськів наголосила на тому, що росія повинна пройти тривалий цивілізаційний шлях, отримати нові якості – у гуманності, ерудиції, честі й цінностях.  

«Лише після повної трансформації знову претендувати на місце серед мирних, доброзичливих, порядних і чесних людей, що є членами цієї Організації».

Виключення росії стало результатом системної роботи Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України та ДАРТ.