До новин

Розпочинається громадське обговорення проєкту Концепції Державної цільової програми «Мандруй Україною»

Спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України ДАРТ оголошує про початок громадського обговорення проєкту Концепції Державної цільової програми розвитку внутрішнього та в’їзного туризму «Мандруй Україною». Він передбачає аналіз та покращення конкурентоспроможності України у світі як туристичної дестинації на основі критеріїв міжнародного рейтингу The Travel & Tourism Competitiveness Index.

Зокрема, у межах проєкту пропонується визначити пріоритетні цілі, на які будуть спрямовані зусилля та кошти держави задля покращення балу та позиції України в туристичному рейтингу. Наприклад: забезпечення сприятливих умови та середовища, ведення політики в галузі подорожей та туризму, розвиток інфраструктури, культурні та природні ресурси.

Зміни у відповідних напрямках сприятимуть збільшенню туристичних потоків до України, підвищення рівня ВВП та зростанню в ньому частки надходжень від туризму, створенню додаткових туристичних послуг та нових робочих місць. Це також дасть поштовх до розвитку малого та середнього бізнесу, залучення інновацій, що сприятиме швидкому розвитку ділового туризму. Окрім того, передбачається відновлення та розбудова інфраструктури, зокрема, навколо туристичних магнітів. 

Державна цільова програма націлена, зокрема, на підвищення обізнаності потенційних туристів (як внутрішніх так і в’їзних) про регіональні туристичні магніти та туристичну привабливість України загалом.

Пропозиції приймаються на електронну адресу prokopchuk.s@mkip.gov.ua. Також є можливість надіслати фізичного листа з пропозиціями на адресу Міністерства культури та інформаційної політики України: м. Київ, вул. І. Франка, 19. 

Кінцевий термін подачі - 23 квітня 2021 року. 

Відповідальна особа за проведення консультацій – Прокопчук Сергій, керівник експертної групи з розвитку внутрішнього туризму директорату туризму, електронна адреса tourism.directorate@mkip.gov.ua.

Проєкт додається