До новин

Створення транскордонного туристичного маршруту між Україною, Молдовою та Румунією

Продовжуємо роботу над створенням туристичних кластерів.

Державне агентство розвитку туризму України та Громадська організація «Агенція регіонального розвитку таврійського об’єднання територіальних громад» підписали меморандум про співпрацю.

Головна мета спільної роботи – розвиток Агротуристичного кластера «Шляхами Трипільської Праматері» та створення транскордонного туристичного маршруту між Україною, Молдовою та Румунією.

На початку літа 2023 року 18 територіальних громад з трьох областей - Кіровоградської, Вінницької та Черкаської спільно з Національним дендрологічним парком «Софіївка», Державний історико-архітектурним заповідником «Легедзине», агенціями регіонального розвитку Вінницької та Черкаської областей підписали важливий документ, щодо розвитку туризму на території цих областей.

Амбіції учасників великі – спільно з ДАРТ створити туристичний маршрут від поселення Кукутень в Румунії до Небелівки на Кіровоградщині - місцями, де Кукутенсько-трипільська культура досягнула свого максимального розвитку.

Як зазначила Голова Державного агентства розвитку туризму, Мар’яна Олеськів Трипілля - одна з найдавніших цивілізацій Європи і створення туристичного маршруту пов’язаного з тисячолітньою історією цієї культури є винятковою можливістю показати та розказати як українцям, так і іноземцям про древню та унікальну історію України.