До новин

Туризм – дієвий інструмент для економічного зростання громад України

Туризм – дієвий інструмент для економічного зростання громад України.

На семінарі організованому Швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», Проєкт UCORD для пілотних Агенцій регіонального розвитку (АРР) представники держави та 4 партнерських агенцій регіонального розвитку: Сумської Агенція регіонального розвитку Сумської області, Агенція регіонального розвитку Вінницької області, Агенція регіонального розвитку Хмельницької області, Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області АРРТО обговорювали концепцію розвитку через об’єднання навколо креативних індустрій та туризму.

Як зазначила Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів, об'єднання громад у туристичні кластери, за допомогою укладання договору міжмуніципального співробітництва, може стати ключовим на шляху до успіху.

«Для досягнення цієї мети не потрібно залучати великі інвестиції. Насправді більшість громад вже мають усе необхідне – культурні об’єкти, природні та рекреаційні дестинації, креативні індустрії та крафтові виробництва. Лише одна складова уповільнює цей процес – об'єднання  громад. Спільна праця та взаємодія принесуть позитивний результат, який проявиться у зростанні туристичного попиту, розвитку місцевих підприємств і покращенні рівня життя наших співвітчизників», - наголосила очільниця ДАРТ.

Вдячі Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні, колегам з Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство культури та інформаційної політики України, а також представниками громад за продуктивний діалог.