До новин

Туризм – потужний інструмент повоєнного відновлення економіки України

Впродовж двох днів представник влади та бізнесу з трьох країн – України, Румунії та Республіки Молдова на бізнес-форумі у Чернівцях обговорювали актуальні теми торговельної кооперації та співробітництва в галузі туризму  державами.

Як зазначила Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів, експорт від туристичних послуг має всі шанси стати одним із бюджетоутворюючих після нашої перемоги. А сфера гостинності не лише сприятиме залученню іноземних інвестицій, але й створюватиме нові робочі місця та допомагатиме розвивати малий та середній бізнеси.

«Для того, щоб експорт туристичних послуг зайняв вагому частку, ми повинні вже зараз готувати інвестиційні проєкти та розвивати спроможність громад і дестинацій. Впевнена, що транскордонне співробітництво стане ключем до розширення туристичного потенціалу України після нашої перемоги. За допомогою цього інструменту ми зможемо привернути увагу світової громадськості, збільшити туристичні потоки і забезпечити економічний розвиток країни», наголосила очільниця ДАРТ .