До новин

У Бургасі відбулась зустріч представників ДАРТ, Міністерства туризму Болгарії та місцевого туристичного бізнесу

Сьогодні з робочою поїздкою українська делегація на чолі з Головою Державного агентства розвитку туризму України Мар‘яною Олеськів відвідала місто Бурґас в Болгарії, де зустрілась з Міністром туризму Болгарії пані Стелою Балтовою та представниками туристичного бізнесу.

Під час зустрічі обговорили важливість налагодження тісних зв‘язків між ДАРТ та Министерство на туризма задля прискорення відновлення туристичного бізнесу, на який особливо вплинула пандемія COVID-19.

Сьогодні Болгарія одна з найпопулярніших туристичних дестинацій для українців. За офіційним даними у 2019 році Болгарію відвідали 471 тис. українських туристів, що на 24% більше, ніж у 2018 році. Це свідчить про значний інтерес українців  до туристичного ринку Болгарії.

"Відвідавши кілька готелів Болгарії, зауважила, що чимало написів були російською мовою, хоча там 80% туристів українці. Саме тому, під час нашої зустрічі з міністерством наголосила на необхідності збільшення кількості покажчиків, аудіогідів та телевізійних каналів українською мовою", - зауважила Мар'яна Олеськів.

Болгарська сторна розповіла, що усі державні пляжі в Болгарії здаються в концесію на багато років із зобов‘язанням орендаря інвестувати в їхній розвиток та покращення.

Водночас Україна має багато чого запропонувати туристам з Болгарії. У світлі цього розглянули можливі шляхи запрошення болгарів до нашої країни, зокрема завдяки двосторонній промоції та організації престурів.  

"На сьогодні в окремих регіонах України, зокрема в Бессарабії,  постійно проживає численна болгарська громада. Переконана, що значний нереалізований потенціал для туристичного співробітництва має організація поїздок болгарських туристів до України зокрема з метою відвідання Дорога вина та смаку Української Бессарабії. Разом будемо активно працювати у цьому напрямку", - додала очільниця ДАРТ.

Принагідно обговорили деталі проведення першого засідання Спільної робочої групи у галузі туризму, яка вже була створена раніше. Підсумкова пресконференція засвідчила зростання інтересу ЗМІ та громадськості до двосторонньої співпраці між країнами.