До новин

У ДАРТ озвучили пріоритетні напрямки роботи на 2024 рік

Вимушена пауза у розвитку багатьох туристичних напрямків дає можливість структурувати і систематизувати український туризм.

Про це Голова Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар’яна Олеськів заявила під час щорічного Публічного звіту, який відбувся 7 лютого 2024 року у приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ».

За словами очільниці ДАРТ, одне з головних завдань агентства – допомогти місцевим громадам по всій країні знайти свій власний, унікальний шлях туристичного розвитку.

«Кожен регіон, кожна локація в Україні є неповторною. Таким же неповторним має стати туристичний продукт кожного регіону. Ми працюємо над тим, щоб громади зрозуміли, що для розвитку туристичного потенціалу вони вже мають все необхідне – неймовірну природу, історичну та культурну спадщину, гастрономічні спеціалітети. Потрібно лише все це правильно «запакувати». І вони не тільки зароблятимуть на тому, що лежить у них прямо під ногами, а зможуть розбудувати інфраструктуру та покращити сервіси».

Крім того, в агентстві планують продовжити роботу над створенням мапи маршрутів пам’ятних місць, які фактично вже зараз візуалізуються у мапу з великою кількістю локацій-символів боротьби України за незалежність.

«Все, що повинно залишитись у нашій пам’яті, ми називаємо словом «меморіалізація» і працюємо над увіковічненням місць, де відбулися ці пам’ятні події. Наша головна мета – зібрати точні дані й створити нову мапу локацій, які стануть форпостами національної пам’яті. У майбутньому до цих місць приїжджатиме багато українців та іноземців», - наголосила очільниця ДАРТ.

Як і у попередні роки, зусилля відомства зосереджені на міжнародній співпраці, а саме на напрацюванні тісних та надійних стосунків з дружніми державами. Завдяки активній роботі агентства, Україна вперше в історії очолила Європейську Комісію ООН Туризм, що відкрило нові можливості для обміну досвідом і дає змогу залучати більше інвестицій та створювати спільні проєкти, спрямовані на відновлення та реконструкцію зруйнованої чи пошкодженої внаслідок війни туристичної інфраструктури.

«Зараз ми закладаємо міцний фундамент для подальшого міжнародного маркетингу України як туристичної дестинації. Адже саме ці партнерства дозволять нам в майбутньому не тільки відновити галузь туризму, а й максимально ефективно її реформувати»,- підкреслила Мар’яна Олеськів.

Нагадаємо, що на 69-тому засіданні Європейської комісії ВТО ООН Україна, як країна-очільниця європейського сектору, представила програму туристичного розвитку регіону на 2024-2025 роки.