До новин

У Дубному відбувся міжрегіональний туристичний форум «Волинь туристична»

Сьогодні у Дубенському замку відбувся міжрегіональний туристичний форум «Волинь туристична», у якому також взяли участь голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів та заступниця Міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк.

На форум з'їхалися представники 5 регіонів України, зокрема, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Житомирської та Хмельницької областей. Учасники заходу обговорили об’єднаня історичної спадщини Великої Волині та напрацювання довгострокової стратегії співпраці. Також розглянули можливість розробики спільних туристичніх продуктів Волинського регіону.

"Туристичні дестинації є ефективним інструментом реалізації туристичного потенціалу, підвищують рівень впізнаваності території та сприяють формуванню позитивного іміджу України. Пишаємося тим, що вдалося одночасно зібрати таких поважних людей та проговорити можливість регіональної співпраці в туристичному секторі", - говорять організатори форуму.

Форум пройшов у формі організаційно-діяльнісної платформи «Волинь туристична». Після презентації учасників і знайомства з туристичним потенціалом регіонів та ОТГ відбулася робота в групах з напрацюванням конкретних кроків. Завершився форум пізнавальною екскурсією Дубенським замком.

"На Волині є чимало локацій, які були визнані туристичними «магнітоми», це зокрема Луцький замок, історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир», село Сваловичі, національний парк «Прип’ять-Стохід», Оликцький замок з резиденцією Радзивілів та Шацькі озера. На потрібно відкрити усі ці місця для інших й йдеться не лише про українських туристів, але іноземних. Адже безсумнівно кожен знайде тут щось цікаве для себе. Важливо розробити правильну маркетингову стратегію, об'єднати окремі місця у туристичні маршрути та оновити інфраструктуру й тоді люди саміпочнуть масово їздити сюди. Волинь має колосальний туристичний потенціал і його потрібно правильно розвивати", - прокоментувала Мар'яна Олеськів.