До новин

У клубі КМУ відбувся кріглий стіл на тему «Розвиток туристичних річкових маршрутів Україною»

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів 25 вересня 2021 року взяла участь у круглому столі на тему «Розвиток туристичних річкових маршрутів Україною», що відбувся у межах запуску туристичного річкового промомаршруту «Київ-Канів-Київ».

Під час засідання підбили підсумки перших промотурів, обговорили перспективи відновлення водних маршрутів на постійній основі та першочергові кроки для їхнього успішного розвитку.

Протягом минулих тижнів ДАРТ організував чотири тестових тури на судні до Канева для 300 учасників фокус-груп. Результати опитування сприятимуть реалізації рейсових маршрутів наступного року до Канева та Чорнобиля, зазначає голова агентства.

«Опитування фокус-групи дало змогу оцінити туристичний продукт Канева, щоб у подальшому розробити державну програму з підтримки та запуску таких річкових перевезень. Вони точно дадуть поштовх розвитку міст», – зауважила Олеськів.

Так, за попередніми оцінками такі тури мають у перспективі декілька напрямків розвитку:

🔹Тури для іноземців.

🔹Тури, що об’єднають бізнес-зустрічі та культурно-пізнавальний відпочинок.

🔹Тури для туристів зі столиці.

🔹Пізнавальні тури для школярів та студентів.

🔹Самостійні тури для компаній.

🔹Корпоративні тури для компаній та організацій.

🔹Випускні у школах, весілля, дні народження.

🔹Тури, які присвячені фестивалям.

🔹Екскурсійні тури після конференцій, форумів.

🔹«Лайтові» тури для сімейного відпочинку.

🔹Тематичні/концептуальні тури, наприклад, до Чорнобиля.

🔹Тури-вечірки.

Звичайно, ще потрібно чимало моментів пропрацювати, зокрема запровадження аудіо-гідів на “Ракеті”; забезпечення якісною гастрономічно складовою – відвідини крафтового/аутентичного закладу; обід, якому передує невеличкий майстер-клас або приготування традиційної української їжі на березі річки; наповнення різноманітними активностями та цікавими місцями. Однак вже зараз маємо позитивний фідбек та реальний попит на таку актрацію.

В обговоренні також взяли участь народні депутати, представники Міністерства інфраструктури, Міністерства культури та інформаційної політики і Державного агентства розвитку туризму.

Нагадаємо, що проєкт реалізувався Державним агентством розвитку туризму України спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством інфраструктури України, Київською та Черкаською обласними державними адміністраціями.