До новин

У Львові презентували перші три україномовні аудіогіди, створені за ініціативи Олени Зеленської

У Львові презентували перші три україномовні аудіогіди, що були створені за ініціативи Олени Зеленської. Презентація відбулась у Національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького (Палац Лозинського), в якій взяла участь Голова ДАРТ Марʼяна Олеськів.

Проєкт реалізовано у межах раніше підписаного Меморандуму про співпрацю між Державним агентством розвитку туризму України, Міністерством культури та інформаційної політики України та медіасервісом MEGOGO. Він передбачає роботу над створенням 30 аудіогідів з нагоди 30-річчя Незалежності України, які охоплюватимуть локації з усієї країни. Перші аудіогіди запрацювали у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького (палац Лозинського), Історичному комплексі Національного музею імені Андрея Шептицького та Музеї Івана Георгія Пінзеля.

До ініціативи у Львові приєднались також українські зірки. Так аудіогід Палацу Лозинського озвучила співачка Христина Соловій, а в Національному музеї імені Андрея Шептицького та в Музеї Пінзеля звучить голос Народного артиста України Остапа Ступки.

“Я дуже рада, що запуск перших аудіогідів відбувся у такому знаковому для мене місці, адже я сама родом зі Львова. Зараз ми також активно працюємо над створення аудіогідів іншими мовами. Зокрема, досить тісно співпрацюємо з Турецьким агентством співпраці та координації (ТІКА), з яким вже почали роботу над розробкою аудіогідів турецькою мовою. Безумовно, такі гіди розширюють географію і можливості залучення іноземних туристів по всій країні, а не лише у традиційно туристичних великих містах. Важливо на цьому не зупинитися, і найближчим часом охопити аудіогідами усі великі музеї та заклади культури, розширити перелік іноземних мов”, - прокоментувала Марʼяна Олеськів.