До новин

У Тбілісі відбулось 10-е засідання українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва

22 жовтня 2021 року відбулось Десяте засідання Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва під співголовуванням Міністра Кабінету Міністрів України Олега Німчинова та Міністра економіки і сталого розвитку Грузії Натели Турнави. До складу української частини Комісії також увійшла Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів.

Під час засідання сторони розглянули стан українсько-грузинського співробітництва в галузі туризму і обмінялися пропозиціями щодо шляхів його розвитку.

Сторони із задоволенням відзначили створення спільної Робочої групи з туризму та успішне проведення її першої зустрічі у липні цього року. Окрім того, зазначили позитивну співпрацю у межах Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ та Організації Чорноморського економічного співробітництва.

Комісія наголосила на важливості подальшого розвитку та розширення співпраці у цих напрямках, а також організації різноманітних заходів для збільшення кількості грузинських і українських туристів. Також домовились щодо поглиблення співпраці в межах World Tourism Organization (UNWTO), подальшого обміну досвідом щодо розвитку гірського, морського, медичного, гастрономічного та культурно-історичного туризму, а також MICE-туризму.

Мар’яна Олеськів, зокрема, зауважила, що наразі ДАРТ активно працює над розвитком системи туристичної статистики. Вже зараз проводяться опитування та анкетування іноземних туристів на кордонах, активно збирається та опрацьовується статистична інформація. Саме тому Агентство зацікавлене у продовженні та поглибленні співпраці з Міністерством економіки та сталого розвитку Грузії, зокрема із запозичення досвіду грузинської сторони щодо створення і впровадження системи туристичної статистики, а також туристичного маркетингу.

«Ці дослідження дадуть змогу отримати високоякісні туристичні дані для системного маркетингового планування і ухвалення рішень, які будуть базуватися на чіткій інформації, а також для визначення впливу туризму на вітчизняну економіку», - переконана очільниця ДАРТ.